Skärtorsdag

Godmorgon!
 
Vaknde tio över sex imorse när Kims väckarklocka ringde!
Har tagit mina mediciner och ätit frukost och nu så slappar jag framför datorn bara! Skönt att bara ta det lite lungt.
 
Dagen planer:
 
* Ska snart röra mig mot stallet och rida Genique
* Hålla lektion för Vilma och Quantas
* Hålla lektion för Nelly & Dhelia
* Mocka & fixa klart stallet
* Åka förbi Hööks och Horze påvägen till Uppsala
* Åka till Ultuna och hämta hem Winnie (om allt går som planerat) Berättar mer om vad som hänt henne när jag vet att allt är bra så att jag kan andas ut!
* Kvällsfodra hästarna sova!
 
Så hoppas vi att dagen blir som den ska att det inte händer några tråkigheter!
 
Ps. jag har blivit en solarietorsk!

Tuffa tider nu

Godmorgon!
Har preicis varit nere i tvättstugan! Dax att tvätta lite kläder, klädhögen i badrummet börjar växa.
 
Just nu har jag det väldigt jobbigt! Känns som jag har så sjukt mycket otur just nu.
Orkar inte berätta! Berättar för er när jag känner mig starkare just nu är jag så sjukt svag att jag knappt vill eller orkar göra något vill bara gömma mig undertäcket tills allt blir bra! Jag hoppas att allt blir bra...
 
 
 
Älskar dig så mitt hjärta! <3

Nya ridkläder

Var ju på Hööks en sväng igår också och fick med mig lite nya ridkläder från JH Kollektionen :)
 
 
 
 
Ridbyxor, ridstrumpor och en långärmad piké

Djursjukhus

Godmorgon fredag!
 
Vaknade upp med världens huvudvärk och trött som bara den.. Sen spillde jag ut den sista mjölken och så har jag glömt att köpa smör så blev inte mycket till frukost.
 
Men var nyss ute med Molly och det är väldigt fint väder ute så det är bra iallafall, vi får hoppas att resten av dagen blir bra! :)
 
Igår var en väldigt tuff dag, om jag skulle skriva ner allt vad jag gjorde och vad som hände skulle det bli hur långt som helst!
Men tänkte iallafall berätta att min gamla katt Banda är inlagd på djursjukhus, han har fått några knölar på svansen som har spruckit så han blev jättesjuk av dom.. Så jag hoppas att han klarar sig han är ju 18 år. Har haft honom sedan jag var liten. Så jag håller alla tummarna för honom!!! <3
 

Dressyrpass på Winnie

Sådär ja nu är jag hemma från stallet! Red ett hårt dressyr pass med Winnie, både jag och hon var helt slut efter passet! Hon blev väldigt mjuk och fin och lyssnade fint :)
 
Efter det så mockade jag 3 boxar och fixade vatten :) Har inte mockat på typ 4 veckor eftersom jag har varit sjuk, kan säga att det var lite jobbigt när man inte har gjort det på ett tag!

Och Molly var överlycklig över att få busa omrking i stallet igen :D Nu väntar jag bara på att mamma ska sluta jobbet sen åker vi och solar och äter lunch! :)
 
 
 
Var ju på Hööks för någon vecka sedan och köpte nya ridskor att ha i stallet från JH Kollektionen, riktigt bra faktiskt! Och sen köpte jag dom gosiga benskydden också riktigt bra, speciellt nu när det är så kallt ute! :O

Torsdag morgon!

Godmorgon! :)
 
Sitter och äter frukost och efter det ska jag ut med Molly, hon är en riktig tröttmössa! Hon sover alltid längst!
 
Efter det ska jag till stallet en snabbis för att rida ett dressyr pass på Winnie och efter det ska jag sola och äta lunch med mamma! :) Sen efter det blir det stallet igen för att rida resten av hästarna och mocka och fixa klart allt i stallet :) Efter stallet ska jag träffa Hanna och vi ska åka en sväng till Hööks sen hem till mig och äta middag :)
 
Fullt upp! Börjar komma in i dom vanliga rutinerna igen så skönt, smärtan är mindre nu än förrut så medicinerna hjälper och det är skönt! Igår gymmade jag ett väldigt lugnt gympass men börjar komma igång i lugn takt! Eftersom jag absolut inte får stressa!
 
 
 

Hemmamys!

Godmorgon!
 
Så skönt att ha sovmorgan, har haft det tre dagar i rad nu! Legat i sängen och kollat på Pretty Little Liars så himla bra! :D
 
I måndags var jag och mamma på Ikea, jag köpte lite små saker hem, alltid lika kul att gå omkring på Ikea. Skönt att det inte var så mycket folk!
 
 

Min sjukdomshistoria

Godmorgon!
 
Tänkte berätta för er vad dom kom fram till på sjuhuset.. Eller dom tror att dom har kommit fram till något så vi får väl se om det stämmer!
 
Dom har tagit hur mycket blodprover som helst på mig och en hel del undersökningar!
Jag har troligtvis magsår och en tarmsjukdom sen kanske även gluten och laktosintolerant! Jag har fått mediciner som jag ska testa i några veckor och sen blir det gastroskopi. Sen har jag fått en remiss till en tarmspeciellist som ska kolla vidare och verkligen kolla till 100% om det är en tarmsjukdom. Om det nu är det så är det en kronisk, vissa dagar mår man bättre och andra sämre. Men sen får man speciella mediciner för just vilken tarm det är som krånglar och det ska hjälpa mot smärtan.
 
Sen får jag inte äta någon fet mat eller mycket socker och sånt. Mild mat för att magen ska må bra!
Så jag hoppas jag slipper akuten och bli inlagd nu ett tag! Och jag får rida men det är jobbigt eftersom det gör ont. Ibland gör det mindre ont i ibland är det helt hemskt! Ibland får jag sånna hemska stickningar och kramper i magen så jag bara ligger och skakar och får hög feber. Så jag hoppas verkligen medicinerna börjar hjälpa men doktorn sa att det kan ta upp till några veckor/ månader innan man vet om dom hjälper eller inte.
 
 

Är det någon som läser mig blogg som har någon tarmsjukdom?
 
 
 
 
Fått fina blommor av mina elver!

Helgen

Har legat och kollat på Irene Huss hela morgonen och ätit frukost!
 
I fredags så var jag Hanna, mamma & pappa på bio vi såg Du Gör Mig Galen helt ok film! Lite seg i början bättre i slutet. I går så var jag i stallet på morgonen och red för första gången på över 3 veckor! Sjukt underbart dock så gjorde det lite ont men det gick bra ändå :)
 
Sen efter stallet åkte jag & Kim in till stan och shoppade och kollade runt lite! Väldigt mysigt dock väldigt mycket folk inne i stan! :O
 
Idag har jag inte så myckey planer förutom att Kim ska spela bandy med garbbarna och jag ska till stallet och rida!
 
 

Hemma från sjukhuset!

Godmorgon!
 
Vi bara meddela er att jag är hemma från sjukhuset nu med en diagnos..
 
Berättar mer om den sen när jag orkar! Det är inget farligt iallafall men smärtsamt!
 

sjuhuset

Jag vet att det har blivit lite väl mycket skriv om sjukhus men har inte så mycket annat att tänka på just nu..
Känner mig bara allmänt nere, det blir så när man är sjuk!
Jag vet knappt vilken dag det är eller hur mycket klockan är man är bara sjukt trött av alla mediciner och prover och undersökningar man utsätts för..
 
Har kollat på Ullared på min dator haha jag vill dit och shoppa! :D
Fick illafall äta lite lunch idag så det var gott. Det blev kyckling och potatis med någon sås och till efterrätt fick jag chokladpudding! Alla som känner mig väl vet att jag älskar choklad :D
 
 
Förr förra måndagen var jag och Kim och storhandlade på Ica Maxi, vi brukar storhandla där, det är bra! Bra priser och fräsch mat :) När jag kommer hem och mår bättre måste vi dit igen ;)

Lunch dax

Jag har leagt med dropp ändå sen jag kom hit i måndags.. Och nu ska jag snart få äta lite lunch, det känns bra!
 
Känner mig dock väldigt illamående men det kanske blir bättre när man får äta lite. Man blir så himla svag av att ligga i dropp, man är törstig & hungrig även fast man får i sig lite näring genom droppen.
 
Så fram till midnatt ikväll får jag dricka hur mycket jag vill sen blir det fasta fram till gastroskopi undersökningen imorgon.. Och jag har ingen aning om vilken tid det blir. Men doktorn sa att efter det får jag åka hem och allt ser bra ut! Yees yees ;D Längtar så mycket!
 
 
Saknar dig så mitt hjärta! <3

Gastroskopi

Läkaren har varit inne hos mig 2 gånger idag och han har kommit fram tillsammans med sin överläkare att jag ska göra en Gastroskopi imorgon under dagen..Jag är så sjukt rädd! Någon som har gjort detta? Skriv i sånt fall hur det var.. Blää är så rädd men lika bra att göra det eftersom man ser hela magen och kan hitta vad felet är.
 
Dom ska även kolla fall jag är glutenintolerans...Och lite fler blodprover! Sen imorgon om allt går vägen så får jag komma hem! Ska äta medicin och smärtstillande tabletter och så får jag rida! Rida i helgen, eller typ bara skritta och ta det lungt om det inte gör ont såklart!
 
 
Åhh saknar min Molly bus <3

Vill bli frisk

Jag vill hem & mysa med Kim och Molly! Och rida som vanligt! Jag hoppas jag blir frisk snart!
 


Sjukhuset igen..

Godmorgon på er!
 
I måndags precis efter jag hade postat mitt blogginlägg fick jag åka in till akuten pga magen igen!
Fick svåra kramper och mådde sjukt illa..
 
Blev inlagd igen.. Så nu chillar jag på sjukhuset igen! Väldigt trist och speciellt när dom inte hittar något fel..
Min mage är sjukt uppblåst och typ ekar om man knackar på den och mår väldigt illa och får svåra kramp attacker ibland. Har tagit massor med blodprov varje dag och sänka och ultraljud och gyn undersökning, dom hittar fortfarande inget. Sist jag var här var jag på kontrast röntgen och visade inte heller något.
 
Så svårt när allt visar bra men att jag har så ont! Har feber och ganska hög puls det är det ändå dom vet.
Dom tog några fler prover igår kväll och doktorerna kommer nu under förmiddagen så får se vad dom har att säga! Hoppas något vettigt :)
 

En riktig tjej dag

Måndag kväll & jag har hunnit med massor idag!
 
Började min morgon med att möta upp Hanna vid 8 tiden och vi skulle åka till stallet och hon skulle rida Bernity och jag skulle gå med Genique (eftersom jag inte får rida) Men jag hade sååå sjukt ont i magen imorse så jag fick stanna hemma istället!
 
Vid kl 11 åt vi en god brunch hemma hos mig och magen mådde lite bättre så jag & Hanna åkte iväg till ett spa! Hur mysigt som helst :) Bara chilla och äta god frukt & bada och basta så mysigt! :)) Efter spat så gick vi omrking i stan och små shoppade lite sen åt vi middag på vapiano, blev en standard pesto pizza! Och nu så är jag hemma och vilar i sängen med KIm & Molly!
 
God natt! <3
 
 
 
 
Imorgon ska jag sola!
 

Ont i magen!

Det är sjukt tråkigt att bara ligga och vila i sängen när man har ont men man orkar inte göra så mycket!
Ska kanske ta och bada lite, brukar hjälpa med lite värme på magen :)
 
 
 

Söndagmorgon!

Godmorgon söndag! :)
 
Tänkte berätta lite för er vad jag har gjort i helgen...
 
I fredags så var jag på 18 års fest och det var mycket trevligt god mat & dryck!
I går så var jag hemma hos Hanna och vi hade tjejkväll med tacomys och mello kväll som avslutades med en utgång! Det var trevligt :)
 
Dock så var jag inte ute så länge för hade sån värk i magen så var nära att åka till akuten igen men det fick bli hemgång och föröska sova!
 
Är det någon av mina kära läsare som har haft problem med blindtarmen?
Och kan berätta för mig hur det känns... För jag har sån värk i nedre delen av höger mage och alla dessa blodprover dom har tagit visar att det inte är något och inte heller ultraljudet så det är ganska frustrerande att dom inte hittar något fel och idag har jag så ont så jag bara ligger i sängen & gråter!
 
Hoppas jag mår bättre snart för idag har jag planer på att åka till Hööks och köpa nya täcken till hästarna och ikväll tacomiddag hemma hos Emil & Sara!
Jag har så svårt att bara ligga hemma och vila fast det är ju det jag egentligen ska göra..
 
 
 

Hästarna <3

Känns tungt att inte få rida på 3 veckor! Men nu är det bara halva tiden kvar...
 
Igår åkte jag med Genique till Runsten där KG tömkörde henne och det gick galant! Hon är så fin min prinsessa:)
Synd bara att hon inte är lika avslappnad när man rider.. Men vi är på rätt väg! Nu i slutet av Mars ska jag starta min första LA med henne i dressyren och vi får se hur det går heheh :)
 
 
Tänkte berätta lite för er om mina hästar!
 
Genique: Fick jag i 17 års present av mamma och pappa!
Är ett sto född 1997 så hon börjar bli en gammel tant men är lika fin för de!
Jag har tävlat upp till 130-135 cm med henne i hoppning men just nu tävlar vi inget i hoppning utan hon har blivit dressyrhäst på heltid! Där vi satasar på att kunna rida lungt och fint :) Hon är en häst med väldigt mycket nerver det är helt sjukt så mycket nerver hon har! När vi åker iväg står hon och skakar för hon blir så taggad!
Hon älskar att arbeta, den mest arbetsvilliga häst jag ridit och hur snäll & ärlig häst som helst! Det som är svårt med henne är att hon blir så himla himla pigg!
Därför satsar vi på dressyr just nu och har lagt hoppningen på hyllan eftersom hon är för pigg i hoppningen! I dressyren blir hon mer harmonisk och lättare att hantera..
Det som är lite trist är att hon är svagare i vänster sida sen lastbilsskadan förra året i mars men hon har blivit väldigt fin efter det och fått ännu mer muskler än hon hade innan skadan så det är bra :D
Hon har som en liten knöl i muskeln som ett ärr och knölen är stenhård men vi åker till Kokko och kollar henne lite då och då och han säger att hon har blivit bra efter skadan trots knölen!
 
 
Winnie: Fick jag av mamma och pappa när jag fyllde 11
Winnie är min allra första och bästa ponny! Jag är så himla glad att jag har henne!
Hon ställer alltid upp, så himla snäll mot alla barnen som ridet på henne. Det är hon som får gå på ponnyridngar och Klara & Vilma rider och tävlar henne i både hoppning & dressyr, Winnie är en superponny.
Hon fyller 18 år nu i maj och är i sitt livs bästa kondition med massor med muskler och super kondition!
Hon älskar att vara ute och galoppera på ängarna och älskar terräng. Det är så skönt att rida henne för hon är så himla snäll och lätt jämfört med stor hästarna. Även fast Winnie är lite bekväm.
Kommer ihåg när jag fick henne och vissa tävlingar gick bra och andra tävlingar vägrade hon ut sig och ville knappt gå framåt men nu i efterhand har jag henne att tacka för att jag lärde mig att rida och inte bara åka häst.
Hon är en arbetsvillig ponny men när hon väl bestämmer sig för att hon inte orkar eller har lust struntar hon i att göra något. Det är lite av hennes charm :) När man rider henne får man själv ett tufft träningspass! Vilket är bra.
 
Quantas: Köpte jag med mina egna pengar sommaren 2012
Köpte henne när hon var 5 år och helt grön, inte någon lättriden häst men väldigt snäll och super bra psyke!
Hon kom från Danmark till Skåne bara någon månad innan jag köpte henne. Inte alls mycket riden på.
Provred henne x antal gånger för var lite osäker i början och köpa en så pass grön häst som ändå var 5 år.
Men när jag och familjen åkte ner till Falsterbo så åkte vi och provred henne ännu en gång eftersom hon som ägde henne då ringde mig och sa att hon hade kvar henne... Så vi åkte dit och jag bestämde mig för att henne vill jag ha! Som ett litet projketarbete. PÅ provridningen hoppade hon vattenmatta för första gången i henns liv och hon kollde inte äns hon bara flög över, vi gick i vatten med henne. Så snäll så jag tänkte att en så grön häst med sånt psyke borde bli bra! Så i slutet av sommaren åkte jag och mamma ner till skåne och besiktigade henne och hon gick igenom, någon dag efter körde hennes gamla ägare upp henne till oss! Kändes seriöst att dom själva ville köra upp henne och kolla vart hon skulle hamna.
 
I början gick allt bra hon var snäll och gick med gamla rutiner. Sen efter några veckor så började hon testa mig och bli sådär trotsig och hon blev halt. Hennes hovar var helt sönder så det gick inte att rida på henne för hon kunde knappt ha skor för hennes hovar var så trasiga och benställningen var inte den bästa så hon belaste fel. Hon fick 3 hovböder som var stora. Hon var helt blockhalt och jag undrade vad jag hade köpt för häst som inte höll för ridning? Och min hovslagare undrade också var det var för fel på hennes hovar..
Några månader gick och hon fick mest vila! Sen tillslut efter några skoningar & besök hos Kokko blev hon en ridbar häst och en mycket fin häst! Benen och hovarna började hålla och det gick att belasta henne allt mer och mer och nu idagens läge är hon superfin! Visst hon har mycket kvar att lära sig men jag trodde aldrig att hon skulle bli såhär fin och bra! Hon har värsta steget och fått mycket muskler. Det är långt kvar men det tar sig!
 
Det kommer att bli en bra häst av henne! Hennes psyke och inställning till allt är toppen!
Hon får ordentligt med mat och extra tillskott för att hålla hovarna i skick!
 
Bernity: Köpte mamma & pappa till mig för 1 månad sedan
Hon är den nyaste hästen i familjen! En skimmel till och med :) Hon är 7 år och hoppar hur fint som helst men även väldigt snygg i dressyren vilket är bra eftersom jag har blivit lite mer av en dressyrnörd. Känner henne inte så väl ännu men en riktigt genomgo och snäll häst som ställer upp dock lite lat ibland. Men hon behöver mer kraft så kommer hon bli lite mer piggare :) Henne kommer jag att tävla både hoppning & dressyr med :)
Hon är lite högre än Genique men kortare i kroppen. En riktigt spänstig häst.
 
Jag är sååå lycklig att jag har mina 4 underbara hästar! Alla är unika på sitt sätt och jag älskar dom såååå mycket! Vad skulle jag göra utan dom ... <3 Kärlek!
 
 
 
Genique
 
 
Winnie
 
 
Quantas

 
Bernity B

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hemma!

Hej på er!
 
Kom hem från sjukhuset i fredags och det är så skönt! Skönt att vara hemma och mysa med Molly & Kim!
 
Dock så får jag ju inte anstränga mig men hellre hemma än på sjukhus nu gäller det bara att ta det lungt!
Jag har varit & hälsat på hästarna i stallet varje dag, bara klappat! Så trist att inte få rida!! ://
 
Ska tillbaka till läkaren nu på torsdag och sen skickas jag vidare till en speciallist så får se vad dom säger där när jag får börja rida och så :)
 
 
Min älskade Winnie! <3

Sjukhuset!

Hej!
 
Har varken haft tid, lust eller ork att blogga!
Ligger inne på sjukhus och mår väldigt dåligt har i princip ont i hela höger sida av kroppen och ingen hittar något fel och jag har feber och har inte fått äta nåot på 3 dagar imorse fick jag dricka och äta lite fil för första gången så är väldigt matt! Jag hoppas dom hitta så kallade felet orkar inte ha ont, vill bara hem och vara frisk!
 
Det är ingen kul med en hel del blodprover och alla undersökningar man går igenom men hoppas jag får komma hem snart!
 
 
 
 
Drop är min bästa vän just nu, byter kärl och arm lite när man blivit öm och fått hemska blåmärken!
 
 
Och när jag orkar så nördar jag mig lite med hästläsning & plugg!
 

RSS 2.0